4 bin yıllık şehirde 400 etkinlik: Trabzon Kültür Yolu Festivali başladı

Trabzon Kültür ve Sanat Festivali, 400 Etkinlikle Zenginleşiyor

Trabzon’un köklü tarihi ve eşsiz doğası, üçüncü kez düzenlenen festival ile sanat ve kültürle buluşuyor. Şehir, dokuz gün boyunca 30’dan fazla noktada düzenlenecek 400’e yakın etkinlikle sanat ve kültürün merkezi olacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı Trabzon’da, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı. Açılış töreni, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Nadir Alpaslan, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Kültür Yolu Festival Direktörü Selim Terzi, şehir protokolü ve sanatseverler katıldı.

Trabzon’da Sanat ve Kültür Bir Arada

Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı Alpaslan, Trabzon’un önemine vurgu yaparak, kültür ve sanatla turizmi bir araya getirme çabalarını desteklediklerini belirtti. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin sayısının arttığını ve sanatseverlere zengin bir program sunulacağını söyledi.

Programın açılış töreninin ardından birçok etkinlik gerçekleştirildi. “Yaşayan Miras: Dünden Bugüne Trabzon Halk Çalgıları”, “Türkiye’nin Minyatürleri”, “Türkiye’nin Ustaları” belgesel gösterimleri, dijital hareketli minyatür uygulaması ve “İskender Pala Romanlarından Kelimeler ve Renkler” resim sergisi, ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi. Ayrıca “FotoMaraton Trabzon” etkinliği de başladı.

Trabzon Müzesi Sanatseverleri Ağırlıyor

Restorasyonu tamamlanan Trabzon Müzesi, sanat ve tarih tutkunları için tekrar kapılarını açtı. Ziyaretçiler, Abdulkadir Yıldırım’ın resim sergisi, Hisart Canlı Tarih Müzesi koleksiyonundan “Milli Mücadele” sergisi ve “Anadolu Masal Yolu” sergisi ile karşılaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Trabzon’u kültür ve sanatın merkezi haline getiriyor. Konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler ve gastronomi deneyimleri ile Trabzon, festival coşkusunu 13 Temmuz’a kadar yaşamaya devam edecek.

Festival, Türkiye’nin kültürel mirasını uluslararası platformlara taşıyarak şehirlere değer katmaya devam ediyor. Bakan Yardımcısı Alpaslan, Trabzon’un kültür ve sanat yolculuğundaki önemine vurgu yaparak festivalin ülke turizmine olan katkısını önemsediklerini belirtti.

Related Posts

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI MEBBİS EKRANI İLE SORGULAMA | BİLSEM ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme tarihi ne zaman? BİLSEM atama sonuçları nasıl öğrenilir?

BİLSEM öğretmen atama sonuçları MEB duyurusu ile belli oldu. 19-23 Haziran 2025 tarihleri arasında atamalar için tercihlerini yapan adaylar BİLSEM öğretmen atama sonuçlarını MEBBİS ve e- Devlet üzerinden görüntüleyebilecekler. 2025 BİLSEM atama sonuçları, T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sorgulanabilecek. Bir sonraki süreçte öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek, görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri atama takviminde belirtilen sürede tamamlanacak. Öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülüne işlenecek. Gözler şimdi e-Devlet MEBBİS BİLSEM atama sonucu sorgulama ekranında. Peki, BİLSEM öğretmen ataması yapılanların ilişik kesme tarihi ne zaman? BİLSEM öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, ayrıntılar.

NATO ÜYESİ ÜLKELER 2025 | NATO’ya üye ülkeler hangileri, kaç ülke üye? NATO ne demek, ne zaman kuruldu, açılımı ne? İşte NATO’nun anlamı ve tarihi!

NATO üyesi ülkeler, NATO Zirvesi’nin ardından yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Devlet ve hükûmet başkanlarının, ittifakın etkinlikleri ile ilgili kararlar almak için periyodik olarak bir araya geldikleri NATO Zirvesi, NATO üyesi olmayan ülkelerle ortaklıklar kurmak için kullanılır. Toplam 32 üyeden oluşan NATO 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu. Mart 2024 itibarıyla Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya üyelik isteklerini resmen bildirdi. Türkiye’nin 1952 yılında dahil olduğu NATO, belirli maddeleri işleyişe koyarak üyelerinin bazı haklarını garanti altına almıştır. Peki, NATO’ya hangi ülkeler üye, NATO üyesi kaç ülke var, NATO ne demek? İşte, NATO’nun anlamı ve tarihi hakkında bilgiler.

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Bakan Tekin’e bol sıfırlı karnesini veren Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’tan dikkat çeken çıkış: ‘Eğitim 5-10 yıl içinde tamamen erişilemez hale gelecek’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bol sıfırlı karnesini veren Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Eğitim 5-10 yıl içinde tamamen erişilemez hale gelecek” diye konuştu.

Türk üniversiteleri QS 2026 dünya sıralamasında ilk 100’e girdi

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS 2026 Dünya Üniversiteler Sıralamasını yayınladı. QS İşveren İtibarı Göstergesinde; ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına ilk 100’den girmeyi başardı.

LGS 2025 yorumları! LGS 2025 zor muydu, kolay mıydı, nasıldı? Türkçe Matematik ve Fen sınavıyla ilgili öğrenci görüşleri nasıl?

15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS, 12.50’de tamamlanıyor. Sınav sonrası öğrencilerden sınavla ilgili gelecek olan yorumlar, sınavın zor ya da kolay olup olmadığını niteleyecek. LGS zor muydu, kolay mıydı soruları LGS soru yorumlarını inceleyen öğrenciler için sınav hakkında genel bir rehber niteliği taşıyacak. 2025 LGS öğrenci yorumları, sınavın ardından birçok adayın kılavuzu olacak. LGS bu yıl Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 938 okulda ve 62 bin 693 salonda gerçekleşti. LGS’de 50 soruluk sözel alandan oluşan birinci oturum 75 dakika, 40 soruluk sayısal alandan oluşan ikinci oturum ise 80 dakika sürüyor. Sınav ikinci oturumun da tamamlanmasıyla sona ererek hesaplama sürecine geçiliyor. Adaylar, 155 dakikalık sınav süresi boyunca eğitim hayatlarının bundan sonraki aşamasını belirleyecek soruları yanıtladı. Peki, LGS 2025 nasıldı? 2025 LGS zor muydu, kolay mıydı? İşte sosyal medya yorumları…