Türkiye ile Mısır yeni işbirliklerine odaklandı

Türkiye ve Mısır Arasında Yeni İşbirliği Kapıları Açılıyor

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin geçen yıl gerçekleştirdikleri karşılıklı ziyaretler, iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni işbirliği kapıları açtı.

İki liderin ziyaretleriyle birlikte eğitimden ulaştırmaya, tarımdan sanayiye, enerjiden sağlığa kadar birçok alanda anlaşmalara imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticaret ve ekonomi, işbirliğimizin lokomotifini oluşturuyor.” ifadesini kullandı.

Mısır’a yapılan ziyaretler kapsamında bu yıl içinde tüm sektörleri kapsayan ticari heyetlerin yanı sıra sektörel ziyaretler de planlanıyor. Türkiye’den bir genel ticaret heyeti halen Mısır’da yeni işbirliği imkanlarını değerlendiriyor ve ziyaret bugün sona erecek.

Ziyaret sonrası otomotiv sektörünü temsilen bir grup iş insanı 3-7 Şubat’ta Kahire’ye gidecek. Bu ziyarette otomotiv sektöründeki işbirliği imkanları değerlendirilecek ve sektörde yeni ihracat kapıları açılması bekleniyor.

  • Ticaret hacmi 8,6 milyar doları aştı

Türkiye’nin Mısır ile ticaret hacmi artış göstererek 2024’te 8 milyar 608 milyon dolara ulaştı. Erdoğan ve es-Sisi’nin hedefi ise bu tutarı 15 milyar dolara çıkarmak.

  • “Türk yatırımları 3,5 milyar dolar seviyesine ulaştı”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Mısır İş Konseyi Başkanı Mustafa Denizer, Türk yatırımlarının 3,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını ve yeni yatırımların planlandığını belirtti. Yatırımlar genellikle tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde yoğunlaşıyor.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Mısır Temsilcisi Osman Evren Arıkan, Türk ve Mısır arasındaki ticaret ve sanayi işbirliği potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayarak, Mısır’ın Türk sanayisi için genişleme üssü ve Afrika pazarına giriş kapısı olabileceğini ifade etti.

“2025’in ticari ilişkiler için altın yıl olmasını bekliyorum”

Türk-Mısır İş Konseyi Eş Başkanı Adel El-Lamei, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişimine vurgu yaparak, Türk ticaret heyetinin Mısır’daki ziyaretinin bu çabalara bir örnek olduğunu belirtti.

Related Posts

Kurultay davası sonrası yükselişe geçmişti: Borsa 19 Mart’tan sonra ilk kez bu seviyeyi gördü

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün CHP’nin Kurultay davası ile yükselmeye başladı. Dava başladığında dolar, euro, altın düşerken BIST 100 endeksi yükselmeye başladı. Davanın duruşması sonlanıp erteleme kararı çıknca da yükseliş hız kazandı …

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Çiftçiye 135 milyar TL’lik dev ödeme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası 4. Tarım Ekosistemi Buluşması’nda, “Nisan ayında son 30 yılın en düşük sıcaklıkları kaydedildi. Kimi yerlerde eksi 17’yi gören sıcaklık düşüşleriyle karşılaştık. Zirai don olayından 34 ilimiz büyük …

Küresel piyasalar ve yurtiçinde kritik süreç: Veriler bu hafta açıklanacak…

Haftanın son işlem gününde ABD piyasalarında tüm zamanların en yüksek seviyelerini gören Nasdaq endeksi geçen yıl aralık ayındaki, S&P 500 endeksi de bu yıl şubat ayındaki kapanış rekorlarını tazeledi.

Almanya Türkiye’yi yine kıskandı: Kiralara 2029’a kadar zam yok!

Almanya’da Federal Meclis (Bundestag), artan faizlerle konut satın alınabilirliği krizi ve ülkenin en büyük şehirlerindeki hızla artan kiralar karşısında “Kira Kontrol Yasasının” (Mietpreisbremse) uzatılmasını onayladı.

İslam Memiş ezberleri bozdu! Yatırımdaki yeni gözdeyi açıkladı

İslam Memiş, 2030 yılına kadar dolar ve euronun yerini Çin yuanı ile Rus rublesi alabileceğini belirtti. Bu öngörüsünü Çin’in küresel ticaretteki yükselişi ve Rusya’nın tarım ile enerji alanındaki stratejik hamlelerine dayandırdı. Özellikle Çin’in …