RO-RO gemileriyle taşınan araç sayısı üç kattan fazla arttı

Türkiye Ro-Ro Taşımacılığında Öne Çıkıyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Ro-Ro taşımacılığı verilerini değerlendirdi. 2024 yılı verilerine göre dünyada yük taşımacılığının yüzde 88’inin deniz yolu ile yapıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dış ticaret taşımalarının ise yüzde 86’sının deniz yolu ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Deniz Yolu Taşımacılığının Ekonomimize Katkısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak dünyadaki deniz taşımacılığından daha fazla pay almak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizdeki toplam dış ticaret içindeki deniz yolunun parasal payı 2003-2024 yılları arasında 5,9 kat artarak 333,96 milyar dolara ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Ro-Ro Taşımacılığı ve Avantajları

Ro-Ro taşımacılığı, tekerlekleri üzerinde kendi imkanları ile hareket ettirilebilecek yüklere ve özel gemilere yönelik taşımacılık modu olarak karşımıza çıkıyor. Bakan Uraloğlu, Ro-Ro taşımacılığının karayoluyla uluslararası eşya taşımacılığımıza yeni çıkış yolları ve güzergahlar sunduğunu belirtti.

2003 yılına göre yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısının 22 yılda üç kat artarak 706 bin 387’ye ulaştığını ifade eden Bakan Uraloğlu, bu taşımaların büyük bir kısmının Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz bağlantılı hatlarda gerçekleştiğini vurguladı.

Gelişen Trend: Ro-Ro Taşımacılığında Artış

2025 yılı Nisan ayı itibariyle Türkiye’nin 28 aktif Ro-Ro hattında faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, “2025 yılı Ocak-Nisan döneminde yurt dışı bağlantılı düzenli Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısı geçen yıla göre yüzde 7,8 artarak 246 bin 816’ya ulaştı.” dedi.

Related Posts

KAİSDER’de bayrak değişimi

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER)’in 5’inci Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehlika gider seçildi. Mehlika Gider, “Nitelikli kadın girişimci sayısını artırmak ve bizi her sektörde başarıya ulaşmaktan alıkoyan …

Kurultay davası sonrası yükselişe geçmişti: Borsa 19 Mart’tan sonra ilk kez bu seviyeyi gördü

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün CHP’nin Kurultay davası ile yükselmeye başladı. Dava başladığında dolar, euro, altın düşerken BIST 100 endeksi yükselmeye başladı. Davanın duruşması sonlanıp erteleme kararı çıknca da yükseliş hız kazandı …

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Çiftçiye 135 milyar TL’lik dev ödeme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası 4. Tarım Ekosistemi Buluşması’nda, “Nisan ayında son 30 yılın en düşük sıcaklıkları kaydedildi. Kimi yerlerde eksi 17’yi gören sıcaklık düşüşleriyle karşılaştık. Zirai don olayından 34 ilimiz büyük …

Küresel piyasalar ve yurtiçinde kritik süreç: Veriler bu hafta açıklanacak…

Haftanın son işlem gününde ABD piyasalarında tüm zamanların en yüksek seviyelerini gören Nasdaq endeksi geçen yıl aralık ayındaki, S&P 500 endeksi de bu yıl şubat ayındaki kapanış rekorlarını tazeledi.

Almanya Türkiye’yi yine kıskandı: Kiralara 2029’a kadar zam yok!

Almanya’da Federal Meclis (Bundestag), artan faizlerle konut satın alınabilirliği krizi ve ülkenin en büyük şehirlerindeki hızla artan kiralar karşısında “Kira Kontrol Yasasının” (Mietpreisbremse) uzatılmasını onayladı.