TÜMOSAN IDEF’te dikkat çekti: Türk mühendislerinin ürettiği TMSN460 MARİN göz doldurdu

TÜMOSAN, TMSN460 MARİN Motoru ile Dikkat Çekti

TÜMOSAN Teknoloji Mühendislik Grup Müdürü Volkan Gün, 1976 yılından bu yana Türkiye’nin savunma ve tarım sanayilerine katkı sağladıklarını ifade etti. Gün, TMSN460 MARİN motorunun 460 beygir gücü ile fuarın en dikkat çeken ürünü olduğunu belirtti. Ayrıca, motorun kalifikasyon testlerinin tamamlandığını ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile silahlı insansız deniz araçlarında kullanımı için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. ULAK SİDA ve ARES Tersanecilik gibi projelerde motor tedarikçisi olduklarını ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini de belirtti.

Yeni Nesil Kara ve Deniz Platformları İçin Çözümler

TÜMOSAN, fuarda SİDA motoru ve yerli motor ve transmisyon sistemlerine sahip PUSAT aracının güncel versiyonunu sergiledi. Gün, müşteri talepleri doğrultusunda aracın ihracat versiyonu üzerinde de çalıştıklarını ve ayrıca MARİN motorunun kara platformu için olan TMSN 7.8 motorunun kalifikasyon testlerinin tamamlandığını ve araç üstü testlerinin devam ettiğini belirtti.

Hidrojen Yakıt Pili ve Transmisyon Teknolojilerinde İlerleme

Volkan Gün, TÜMOSAN’ın transmisyon çalışmalarına da değindi. Firma, mekanik, yarı otomatik ve tam otomatik transmisyon projelerini sürdürüyor. Gün ayrıca, 6×6 ve 8×8 araçların ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen 25.06 kodlu tam otomatik transmisyonun prototipini fuarda sergilediklerini açıkladı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TENMAK ile iş birliği içinde olan firma, hidrojen yakıt pili projesi üzerinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile çalıştıklarını ve 2027 sonlarına doğru seri üretime başlamayı planladıklarını belirtti.

Yüksek Verimlilik Odaklı Projeler

Gün, IDEF 2025 fuarında, geliştirilen motor platformlarının emisyon regülasyonlarına uyum ve maksimum verimlilik sağladığını vurguladı. Ayrıca, ALP1/ALP2 güç gruplarının farklı platformlara entegre edilebilme esnekliği, güç-ağırlık dengesi ve bakım kolaylığı gibi mühendislik gereksinimlerini karşıladığını belirtti. TÜMOSAN, fuar standında 7 ürün sergilediğini ancak daha fazla ürün yelpazesine sahip olduklarını ifade etti.

Related Posts

BYD’den Türkiye kararı… Üretime ne zaman başlanacak?

Çinli otomobil devi BYD’nin Manisa’da fabrika kurup üretime başlayacağı tarih beklenirken şirketten açıklama geldi.

Şahika Ercümen’den 4 altın madalya

Antalya’da düzenlenen Serbest Dalış Deniz Açıksu Büyükler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda yarışan milli sporcu Şahika Ercümen, 4 dalda altın madalya kazandı.

Otoda beş aylık dış ticaret açığı üç milyar dolar

Yılın ilk yarısında 530 bin adetle 20 milyar dolarlık ihracat yapan yerli otomotiv üreticileri, Avrupa’yla kafa kafaya gelen maliyetler sebebiyle rekabette zorlanıyor. OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “İlk 5 ayda 3 milyar dolarlık eksi var. Otomobilde kaybettiğimiz kanı ticari araçlarla kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

TikTok yasaklara çözüm buldu: Satış ve yeni TikTok uygulaması masada

TikTok’un uzun süredir devam eden ‘yasak’ sorunu firmanın bu uygulama yerine tamamen yeni bir uygulama çıkarması ile son bulabilir: Yeni uygulama ve satış anlaşmasının masada olduğu belirtiliyor.

Otomotivde tarihi adım: Ne benzin var ne sarj, yine de çalışıyor!

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Mazda, yakıt da şarj da gerektirmeyen yeni nesil motor teknolojisini kamuoyuna sundu

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.