ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

Fosil yakıtların sonu mu geliyor? İşin uzmanları anlatıyor

Afrika, uzun süredir petrol ve doğal gaz rezervleriyle anılan bir kıta olsa da, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çekti. Forbes dergisinde yayımlanan son rapor, Afrika’nın enerji sektöründe tarihi bir dönüşüm …

İsrail’in saldırısı sonrası çarpıcı analiz: Trump’ın büyük başarısızlığı ortaya çıktı

İsrail ile İran arasında artan gerilimin bir çatışmaya yol açması endişesi gerçeğe dönüştü. İsrail, İran’ın nükleer ve askeri tesislerine saldırı düzenledi. Saldırılarda aralarında İran Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu bazı üst düzey askeri …

İsrail’in İran saldırılarının ardından bazı uçuşlar iptal edildi

İsrail’in İran’a saldırılarının ardından Azerbaycan Hava Yollarının Tahran ve Tel Aviv uçuşları iptal edildi.

ABD’den İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin açıklama: Bu saldırıda yer almadık, İran bizi hedef almamalı

ABD’den İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin açıklama: Bu saldırıda yer almadık, İran bizi hedef almamalı

Hindistan’daki uçak kazasında ölü sayısı korkunç boyutlara ulaştı!

Hindistan polisi, Ahmedabad kentindeki uçak kazasında 290’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hindistan’da bir yolcu uçağının yerleşim yerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada can kaybı artıyor. Son olarak Hindistan polisi, korkunç …

Tarihi KAAN anlaşması dünya basınında: ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin lider konuma gelmesini hedefliyor’

Türkiye’nin Endonezya’ya 5. nesil milli muharip uçak KAAN’ı satacağını duyurması dünya basınında yankı uyandırdı. Uluslararası medya, yerli imkanlarla üretilen KAAN’ın henüz seri üretimi başlamamışken küresel piyasada kritik bir oyuncu haline gelmeye başladığına dikkat çekti. Endonezya’nın KAAN’ı ithal etme kararının başka ülkeleri de hayalet jeti satın almaya teşvik edebileceği öngörülen haberlerde, Türkiye’nin savunma sanayiindeki atılım mercek altına alındı.