Başkasının bebeğini doğurdu

Monash IVF’ten Skandal Açıklama: Kadın Başka Bir Ailenin Bebeğini Doğurdu

Avustralya‘nın önde gelen tüp bebek merkezlerinden Monash IVF, Brisbane’deki kliniğinde akılalmaz bir hata yapıldı. Tüp bebek merkezi bir kadına yanlışlıkla başka bir ailenin embriyosunun transfer edildiğini ve kadının başkasının bebeğini doğurduğunu açıkladı.

BAŞKASININ BEBEĞİNİ DOĞURDU

CNN International’da yer alan habere göre; skandal şubat ayında çocuk sahibi olan biyolojik ebeveynlerin kalan embriyolarının başka bir tüp bebek merkezine transfer edilmesini istemesiyle ortaya çıktı. Monash IVF, yaptığı açıklamada “Beklenen embriyo sayısının aksine, biyolojik ebeveynlere ait olmayan fazladan bir embriyo depoda yer almaktaydı” ifadelerine yer verdi. Yapılan incelemeler sonucunda klinik, bir başka kadından alınan embriyonun yanlışlıkla çözülerek doğum yapan kadının rahmine transfer edildiğini doğruladı.

“İNSAN HATASI”

Tüp bebek merkezi başkasının bebeğini doğuran kadından özür diledi ve karışıklığın “insan hatası” olduğunu ifade etti. Merkez, ülkede ilk olduğu düşünülen hata nedeniyle personelin “perişan” olduğunu söyledi. Olayın ardından bir hafta içinde, çocuk sahibi olan çift bilgilendirildi. Monash IVF CEO’su Michael Knaap, yaşanan hata nedeniyle üzgün olduklarını ve hastalarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Knaap, “Hepimiz bu durum sebebiyle büyük üzüntü içerisindeyiz ve bu olaydan etkilenen herkesten özür dileriz.” dedi.

Monash IVF, çiftlerin mahremiyetine saygı göstererek, söz konusu çiftlerin isimlerini açıklamadı, ayrıca bebeğin ne zaman doğduğu veya çocuğun velayetinin kimde olduğuyla ilgili sorulara da yanıt vermedi.

“EMSALİ YOK”

Knaap, “Avustralya’da bunun için yasal bir emsalimiz yok. Yasalarımız, biyolojik ebeveynlerin bir çocuğun yasal ebeveynleri olduğunu varsayar, ancak genetik ebeveynler embriyolarının kullanılmasına izin vermediğinde bu itiraz edilebilir.” dedi. Olay, Queensland’in Üreme Teknolojisi Akreditasyon Komitesi’ne de bildirildi.

Monash IVF, 2023 yılının ağustos ayında da eski hastalarından 700’den fazla kişiyle, hatalı genetik test nedeniyle 56 milyon dolarlık bir tazminat anlaşması yapmıştı. Bu toplu davada şirketin test ettiği embriyoların yaklaşık yüzde 35’inin genetik olarak anormal olduğu öne sürülmüştü. Monash IVF ise anlaşmaya varıldığını kabul etmesine rağmen herhangi bir sorumluluk kabul etmediklerini vurgulamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün