Beslenme uzmanı en sağlıklı kuruyemişleri açıkladı

Sağlıklı Kuruyemişler ve Faydaları

Mirror’da yer alan bir habere göre; sağlık uzmanı Rodriguez, Brezilya cevizinin yüksek selenyum içeriğiyle ön plana çıktığını belirtiyor. Ancak aşırı tüketimden kaçınılmalı, çünkü yalnızca bir veya iki adet Brezilya cevizi günlük selenyum ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilir. İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), yetişkin erkeklerin günde 75 mikrogram, kadınların ise 60 mikrogram selenyum alması gerektiğini vurguluyor. Brezilya cevizinin bir tanesi, 68 ile 91 mikrogram arasında selenyum içerebiliyor.

Anti-enflamatuvar özellikleriyle sağlık açısından birçok fayda sağlayan macadamia cevizi, yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle aşırı tüketildiğinde kolesterol seviyelerini artırabilir. Bu nedenle porsiyon kontrolü büyük önem taşıyor.

Kas kütlesini artırmak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan baru fındığı, yüksek protein-kalori oranına sahip. Bu kuruyemiş sadece kas gelişimine katkı sağlamıyor, aynı zamanda kalp sağlığını destekliyor ve kilo kaybına yardımcı olabiliyor. Ayrıca vitamin E, magnezyum, potasyum, demir ve çinko gibi besin maddeleri açısından da oldukça zengin.

Cilt sağlığına önem verenler için vazgeçilmez bir besin olan badem, yüksek vitamin E içeriği sayesinde cilt sağlığını destekliyor ve antioksidan özellikleriyle yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

Antep fıstığı, içerdiği lutein maddesi sayesinde göz sağlığını korumada önemli bir rol oynuyor. Mavi ışığın zararlı etkilerine karşı makulayı koruyan lutein, özellikle uzun süre ekran karşısında zaman geçiren bireyler için faydalı bir besin maddesi.

Rodriguez, tüm bu faydalara rağmen kuruyemişlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Her biri farklı besin maddeleriyle sağlık açısından çeşitli faydalar sunsa da, porsiyon kontrolü yapılmadığında aşırı yağ ve kalori alımı gibi olumsuz etkiler yaratabilir.

Kuruyemişler sağlıklı beslenme için harika bir seçenek olsa da, alerjisi olan bireyler için ciddi riskler taşıyabilir. Eğer herhangi bir kuruyemişe karşı alerjiniz varsa, bu besinleri kesinlikle tüketmeyin ve ürünlerin içerik etiketlerini dikkatlice kontrol edin. Kuruyemiş alerjileri, hafif reaksiyonlardan hayatı tehdit eden anafilaksiye kadar değişen şiddette olabilir.

Related Posts

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Tıbbiyeliler Sendikası kuruldu: Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız

Yeni kurulan Tıbbiyeliler Sendikası’nın genel başkanı Ziya Aygün, “Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız” dedi.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.