Google’da yeni bir işten çıkarma dalgası daha

Google İşten Çıkarmalarda Değişikliğe Gidiyor

Google, işten çıkarmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ekiplerde sınırlı sayıda düzenleme yapıldığını ve bu değişikliklerin daha verimli bir iş akışı oluşturmayı amaçladığını belirtti. Şirketin açıklamasında, “Daha güçlü ekip iş birliği sağlamak ve müşterilere daha hızlı, etkili hizmet sunmak için bazı yapısal adımlar atıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Teknoloji devi Google’ın bu hamlesi, yapay zeka ve veri merkezi yatırımlarını artırırken diğer operasyonel alanlarda tasarrufa yönelik olduğunu gösteriyor. Bu strateji, sektördeki birçok büyük firmanın benimsediği maliyet odaklı yaklaşımlarla paralellik göstermektedir.

Google Hız Kesmeden İkinci Büyük İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

The Information’ın aktardığı bilgilere göre, Google, geçtiğimiz ay Android işletim sistemi, Pixel akıllı cihazlar ve Chrome tarayıcısını kapsayan donanım ve yazılım birimlerinde yüzlerce çalışanını işten çıkarmıştı. Bu durum, şirketin kısa bir süre içinde farklı alanlarda önemli sayıda personel kaybı yaşamış olmasını ortaya koymaktadır.

Google’ın ana şirketi Alphabet de benzer şekilde maliyetleri düşürme ve kaynakları öncelikli alanlara yönlendirme politikalarını sürdürmektedir. Ocak 2023’te, küresel iş gücünün yaklaşık %6’sını temsil eden 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyuran Alphabet, Şubat 2024’te yapılan bir bildiriye göre 2024 sonunda 183 bin 323 çalışanla faaliyetlerine devam etmektedir.

Öncelik Verimlilik ve Yapay Zeka’da

Son zamanlarda Google ve bağlı olduğu Alphabet’in iş gücü düzenlemeleri, şirketlerin gelecekte odaklanmayı planladığı stratejik alanlar arasında yapay zeka gibi önemli konulara odaklandığını ve aynı zamanda maliyet azaltma hedefiyle bazı operasyonel departmanları küçültmeye yöneldiğini göstermektedir. Bu durum, teknoloji dünyasında değişen önceliklerin ve rekabetin şekillendirdiği yeni dengelerin somut bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Related Posts

Yemeksepeti’nin kurucusu adisyon paylaştı: ‘Tıka basa yedik, bu hesap geldi’

Yemeksepeti’nin kurucularından iş insanı Nevzat Aydın, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yediği yemek sonrası ödediği hesabı sosyal medyadan paylaştı.

Yabancının dönüşü kısa sürdü: Yine satışa geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler arındırılmış verilerle 2 Mayıs haftasında 1 milyar 19,2 milyon dolar net tahvil satışı yaptı. Aynı haftada ise 174 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından paylaşılan verilere göre …

Yabancıdan 1,2 milyar dolarlık satış

Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta 173,6 milyon dolarlık hisse senedi alırken, 1,16 milyar dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 30,8 milyon dolarlık ÖST sattı.

Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 farklı ürün zehirli çıktı: İade ettiler

Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 farklı ürün ‘zehir’ ve ‘kansorejen’ madde içerdiği gerekçesiyle iade edildi.

TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin sadece saha denetimleriyle başarıya ulaşamayacağını vurgulayarak yapısal reform ve dijital altyapı çağrısı yaptı. Kartaloğlu, vergi aflarının kayıt dışılığı körüklediğini ve kalıcı çözüm için bütüncül bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

TÜİK açıkladı: En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu!

Yatırım araçları arasında dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Bazı yatırımcılar kazanç sağlarken bazıları kayıpla karşılaştı. Ekonomik göstergeler ışığında tercihler yeniden şekilleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir