LGS 2025 BAŞVURULARI E-OKUL EKRANI || LGS başvurusu nasıl yapılır, kaç gün sürecek? MEB takvimi güncelledi! LGS başvurusu ücretli mi, katılım zorunlu mu?

LGS başvuruları ne zaman, 2025 LGS başvuru ücreti var mı? soruları, işlemlerin başlamasıyla adayların gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilecek Lise Sınavı için başvuru ekranı açıldı. LGS 2025 sınavı Haziran ayında gerçekleştirilecek. Bununla beraber MEB kılavuzu da yayınlandı. 8. sınıf öğrencileri MEB kılavuzu ile lise sınavı için başvuru işlemlerini gerçekleştirecek. Takvim doğrultusunda başvurular 2 Nisan Çarşamba günü itibarıyla başladı. Peki MEB LGS kılavuzu nereden görüntülenir, son tarih ayın kaçında? İşte ayrıntılar…

MEB TAKVİMİ GÜNCELLEDİ || LGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BİTECEK?

LGS başvuruları başladı. Sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını 2 – 16 Nisan 2025 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek.

“2025 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu”nda, LGS kapsamındaki merkezî sınav için son başvuru tarihi 11 Nisan 2025 açıklanmıştı.

Ancak 2 – 4 Nisan 2025 tarihleri arasındaki idari izin nedeniyle merkezi sınav başvuru işlemlerinde oluşabilecek öğrenci mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla başvuru süresi, 16 Nisan 2025 tarihine kadar uzatıldı.

Ayrıca okul müdürlüklerinin onay işlemleri için son tarih de güncellendi. Önceden 14 Nisan 2025 olarak belirlenen onay süresi, 17 Nisan 2025 saat 17.00’ye kadar uzatıldı.

LGS BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI

2025 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, “www.meb.gov.tr” adresinde yayımlandı.

Adaylar, MEB kılavuzu doğrultusunda başvuru işlemlerini tamamlayacaklar.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS BAŞVURULARI ÜCRETLİ Mİ, SINAVA KATILIM ZORUNLU MU?

Sınava katılım isteğe bağlı olacak. Katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortamdan ücretsiz yapabilecek.

Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.

Sınav isteğe bağlı olup öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

LGS’DE MERAK EDİLEN 11 SORUYA 11 YANIT

SINAV İÇERİĞİ VE SÜRESİ

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Sözel ve sayısal alanlardaki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

GİRİŞ BELGELERİ 4 HAZİRAN’DA YAYINLANACAK

Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 4 Haziran 2025’ten itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Öğrencilerin sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Related Posts

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI MEBBİS EKRANI İLE SORGULAMA | BİLSEM ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme tarihi ne zaman? BİLSEM atama sonuçları nasıl öğrenilir?

BİLSEM öğretmen atama sonuçları MEB duyurusu ile belli oldu. 19-23 Haziran 2025 tarihleri arasında atamalar için tercihlerini yapan adaylar BİLSEM öğretmen atama sonuçlarını MEBBİS ve e- Devlet üzerinden görüntüleyebilecekler. 2025 BİLSEM atama sonuçları, T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sorgulanabilecek. Bir sonraki süreçte öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek, görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri atama takviminde belirtilen sürede tamamlanacak. Öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülüne işlenecek. Gözler şimdi e-Devlet MEBBİS BİLSEM atama sonucu sorgulama ekranında. Peki, BİLSEM öğretmen ataması yapılanların ilişik kesme tarihi ne zaman? BİLSEM öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, ayrıntılar.

NATO ÜYESİ ÜLKELER 2025 | NATO’ya üye ülkeler hangileri, kaç ülke üye? NATO ne demek, ne zaman kuruldu, açılımı ne? İşte NATO’nun anlamı ve tarihi!

NATO üyesi ülkeler, NATO Zirvesi’nin ardından yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Devlet ve hükûmet başkanlarının, ittifakın etkinlikleri ile ilgili kararlar almak için periyodik olarak bir araya geldikleri NATO Zirvesi, NATO üyesi olmayan ülkelerle ortaklıklar kurmak için kullanılır. Toplam 32 üyeden oluşan NATO 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu. Mart 2024 itibarıyla Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya üyelik isteklerini resmen bildirdi. Türkiye’nin 1952 yılında dahil olduğu NATO, belirli maddeleri işleyişe koyarak üyelerinin bazı haklarını garanti altına almıştır. Peki, NATO’ya hangi ülkeler üye, NATO üyesi kaç ülke var, NATO ne demek? İşte, NATO’nun anlamı ve tarihi hakkında bilgiler.

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Bakan Tekin’e bol sıfırlı karnesini veren Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’tan dikkat çeken çıkış: ‘Eğitim 5-10 yıl içinde tamamen erişilemez hale gelecek’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bol sıfırlı karnesini veren Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Eğitim 5-10 yıl içinde tamamen erişilemez hale gelecek” diye konuştu.

Türk üniversiteleri QS 2026 dünya sıralamasında ilk 100’e girdi

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS 2026 Dünya Üniversiteler Sıralamasını yayınladı. QS İşveren İtibarı Göstergesinde; ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına ilk 100’den girmeyi başardı.

LGS 2025 yorumları! LGS 2025 zor muydu, kolay mıydı, nasıldı? Türkçe Matematik ve Fen sınavıyla ilgili öğrenci görüşleri nasıl?

15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS, 12.50’de tamamlanıyor. Sınav sonrası öğrencilerden sınavla ilgili gelecek olan yorumlar, sınavın zor ya da kolay olup olmadığını niteleyecek. LGS zor muydu, kolay mıydı soruları LGS soru yorumlarını inceleyen öğrenciler için sınav hakkında genel bir rehber niteliği taşıyacak. 2025 LGS öğrenci yorumları, sınavın ardından birçok adayın kılavuzu olacak. LGS bu yıl Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 938 okulda ve 62 bin 693 salonda gerçekleşti. LGS’de 50 soruluk sözel alandan oluşan birinci oturum 75 dakika, 40 soruluk sayısal alandan oluşan ikinci oturum ise 80 dakika sürüyor. Sınav ikinci oturumun da tamamlanmasıyla sona ererek hesaplama sürecine geçiliyor. Adaylar, 155 dakikalık sınav süresi boyunca eğitim hayatlarının bundan sonraki aşamasını belirleyecek soruları yanıtladı. Peki, LGS 2025 nasıldı? 2025 LGS zor muydu, kolay mıydı? İşte sosyal medya yorumları…