Milletvekil, ‘çıplak fotoğraflarını’ parlamento kürsüsünde paylaştı

Yeni Zelanda Milletvekili Kürsüde ‘Çıplak Fotoğraflarını’ Gösterdi

Bir milletvekilinin parlamentonun ortasında ‘çıplak fotoğraflarını’ kürsünün önünde herkesin içinde göstermesi, büyük şaşkınlık yarattı. Ancak sebebi, anlaşıyla karşılandı.

Yeni Zelanda Milletvekili Laura McClure, 14 Mayıs günü yapay zeka kullanarak oluşturduğu çıplak bir fotoğrafını meclis kürsüsünde sergiledi.

Fotoğraf sansürlüydü ancak milletvekillerine teknolojinin geldiği noktayı göstermek için yeterince çarpıcıydı. Zira McClure’nin ‘çıplak fotoğrafı, neredeyse kusursuz bir kopya oldu.

McClure, bu görüntüyü yalnızca birkaç dakika içinde ürettiğini söyledi ve derdini anlatmak için bu kadar ileri gitmek zorunda kaldığını belirtti.

5 DAKİKADA ‘ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI’ HAZIRLADI

Sağcı ACT partisinden olan McClure, dünyanın farklı ülkelerinde yapay zeka ile yapılan deepfake görüntülerle mücadele için alınan önlemlerin arttırılması gerektiği vurguladı.

İngiltere, ABD, Çin ve Avustralya gibi ülkeleri örnek göstererek Yeni Zelanda’nın da benzer yasalar çıkarması gerektiğinin altını çizdi.

Mecliste A3 boyutunda bir kağıtla kendi sahte çıplak görüntüsünü tutan McClure, “Bu çıplak bir görüntü, gerçek değil. Beş dakikadan kısa sürede kendimin birçok deepfake’ini yaptım” dedi.

Teknolojinin erişilebilirliğini vurgulayan McClure, “Sadece hızlı bir Google araması yaptım, sonra da çıplak fotoğraflarımı çıkardım” ifadesini kullandı.

İnternetteki yüzlerce siteden birini kullandığını, yalnızca bir fotoğraf yükleyerek bu tür içerikler oluşturmanın mümkün olduğunu belirtti.

Yeni Zelanda Hukuk Derneği’ne göre internetteki deepfake videoların yüzde 95’i rıza dışı oluşturuluyor ve bunların yüzde 90’ı kadınları hedef alıyor.

‘ELİMDE TUTTUĞUM ŞEY, MİDE BULANDIRICI’

McClure, böyle bir görüntüyü mecliste göstermenin kendisi için ne kadar rahatsız edici olduğunu söyledi.

Milletvekili, “Bunun gerçek olmadığını bilsem de elimde tuttuğum şey mide bulandırıcı” dedi.

Instagram hesabından da takipçilerine neden böyle bir adım attığını anlattı. Paylaştığı videoda, “Teknolojinin kendisi değil, kötüye kullanımı sorun. Yasaların buna yetişmesi gerekiyor” dedi.

Deepfake içeriklerin cezai yaptırımlarla düzenlenmesi için yeni bir yasa teklifi sundu. Bu düzenleme, mevcut intikam pornosu yasasını genişletmeyi ve mağdurların içeriklerin kaldırılması için açık yollar bulmasını hedefliyor.

Related Posts

Fosil yakıtların sonu mu geliyor? İşin uzmanları anlatıyor

Afrika, uzun süredir petrol ve doğal gaz rezervleriyle anılan bir kıta olsa da, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çekti. Forbes dergisinde yayımlanan son rapor, Afrika’nın enerji sektöründe tarihi bir dönüşüm …

İsrail’in saldırısı sonrası çarpıcı analiz: Trump’ın büyük başarısızlığı ortaya çıktı

İsrail ile İran arasında artan gerilimin bir çatışmaya yol açması endişesi gerçeğe dönüştü. İsrail, İran’ın nükleer ve askeri tesislerine saldırı düzenledi. Saldırılarda aralarında İran Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu bazı üst düzey askeri …

İsrail’in İran saldırılarının ardından bazı uçuşlar iptal edildi

İsrail’in İran’a saldırılarının ardından Azerbaycan Hava Yollarının Tahran ve Tel Aviv uçuşları iptal edildi.

ABD’den İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin açıklama: Bu saldırıda yer almadık, İran bizi hedef almamalı

ABD’den İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin açıklama: Bu saldırıda yer almadık, İran bizi hedef almamalı

Hindistan’daki uçak kazasında ölü sayısı korkunç boyutlara ulaştı!

Hindistan polisi, Ahmedabad kentindeki uçak kazasında 290’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hindistan’da bir yolcu uçağının yerleşim yerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada can kaybı artıyor. Son olarak Hindistan polisi, korkunç …

Tarihi KAAN anlaşması dünya basınında: ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin lider konuma gelmesini hedefliyor’

Türkiye’nin Endonezya’ya 5. nesil milli muharip uçak KAAN’ı satacağını duyurması dünya basınında yankı uyandırdı. Uluslararası medya, yerli imkanlarla üretilen KAAN’ın henüz seri üretimi başlamamışken küresel piyasada kritik bir oyuncu haline gelmeye başladığına dikkat çekti. Endonezya’nın KAAN’ı ithal etme kararının başka ülkeleri de hayalet jeti satın almaya teşvik edebileceği öngörülen haberlerde, Türkiye’nin savunma sanayiindeki atılım mercek altına alındı.