Mobil Cihaz Kayıtlarında Yeni Rekor: 15 Milyondan Fazla Cihaz Kayıtlı

Geçen Yıl 15 Milyondan Fazla Cihaz Mobil Cihaz Kayıt Sistemine Kaydedildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne geçen yıl 15 milyon 629 bin 448 cihazın kaydedildiğini belirtti. Uraloğlu, “Geçen yılın sonu itibarıyla yaklaşık her 3 cihazdan 1’i imalat yoluyla kaydı yapılan cihazlardan oluştu.” dedi.

Bakan Uraloğlu, elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren 443 işletmeciye 816 yetkilendirme verildiğini AA muhabirine açıkladı.

Geçen yıl sonunda Türkiye’de toplam 94 milyon 320 bin 271 mobil abone bulunduğunu belirten Uraloğlu, makineler arası iletişim (M2M) ve 0-9 yaş nüfusu hariç mobil yaygınlık oranının yüzde 113’e ulaştığını ifade etti.

3G abone sayısının düşüş göstererek 4 milyon 345 bin 125’e gerilerken, 4,5G abone sayısının 87 milyon 662 bin 81’e yükseldiğini vurgulayan Uraloğlu, “Geçen yıl toplam geniş bant internet kullanım miktarı 80 milyon 496 bin 309 terabayt olarak kaydedildi.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, IMEI kaydı yapılan cihazların büyük çoğunluğunun akıllı telefonlardan oluştuğunu ve yaklaşık yüzde 42’sinin Samsung ve Apple marka cihazlardan oluştuğunu belirtti. Ayrıca Redmi, Tecno, Reeder, Infinix, Realme, TCL markalarının da kayıtlarda yer aldığını ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Kaynak: AA / Arife Yıldız Ünal – Ekonomi

Related Posts

Otomotivde tarihi adım: Ne benzin var ne sarj, yine de çalışıyor!

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Mazda, yakıt da şarj da gerektirmeyen yeni nesil motor teknolojisini kamuoyuna sundu

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Cep telefonunuzda bu 5 belirtiden biri bile varsa dikkat! Verileriniz çalınıyor olabilir

Cep telefonları artık günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu konforun ardında, fark edilmesi zor ama tehlikesi büyük bir tehdit gizleniyor: siber casus yazılımlar. Eğer cihazınızda alışılmadık davranışlar fark ediyorsanız, hedef alınmış olabilirsiniz. İşte telefonunuzda dikkatle izlemeniz gereken 5 kritik uyarı işareti…

Google’dan planlı eylem yeniliği: Gemini ile hayatınızı kolaylaştırın

Google I/O etkinliğinde tanıtılan birçok yeni özellik arasında öne çıkan “Planlı Eylemler”, Gemini’nin yeteneklerini bambaşka bir boyuta taşıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Gemini’ye belirli saatlerde veya düzenli aralıklarla komut çalıştırma …

Milli para atlet Mehmet Emin Eğilmez Tunus’ta altın madalya kazandı

Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmalarında özel sporcu Mehmet Emin Eğilmez, 1500 metrede altın madalya kazandı.

Yapay zekaya asla sorulmaması gereken sorular ortaya çıktı! Ciddi tehlikeler açıklandı

Yapay zeka (AI) teknolojileri, günlük yaşamdan iş dünyasına kadar birçok alanda devrim oluşturdu. ChatGPT, Google Gemini ve Microsoft Copilot gibi sohbet botları, kullanıcıların sorularına saniyeler içinde yanıt vererek bilgi erişimini kolaylaştırdı …