RO-RO gemileriyle taşınan araç sayısı üç kattan fazla arttı

Türkiye Ro-Ro Taşımacılığında Öne Çıkıyor: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Ro-Ro taşımacılığı verilerini değerlendirdi. 2024 yılı verilerine göre dünyada yük taşımacılığının yüzde 88’inin deniz yolu ile yapıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dış ticaret taşımalarının ise yüzde 86’sının deniz yolu ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Deniz Yolu Taşımacılığının Ekonomimize Katkısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak dünyadaki deniz taşımacılığından daha fazla pay almak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizdeki toplam dış ticaret içindeki deniz yolunun parasal payı 2003-2024 yılları arasında 5,9 kat artarak 333,96 milyar dolara ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Ro-Ro Taşımacılığı ve Avantajları

Ro-Ro taşımacılığı, tekerlekleri üzerinde kendi imkanları ile hareket ettirilebilecek yüklere ve özel gemilere yönelik taşımacılık modu olarak karşımıza çıkıyor. Bakan Uraloğlu, Ro-Ro taşımacılığının karayoluyla uluslararası eşya taşımacılığımıza yeni çıkış yolları ve güzergahlar sunduğunu belirtti.

2003 yılına göre yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısının 22 yılda üç kat artarak 706 bin 387’ye ulaştığını ifade eden Bakan Uraloğlu, bu taşımaların büyük bir kısmının Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz bağlantılı hatlarda gerçekleştiğini vurguladı.

Gelişen Trend: Ro-Ro Taşımacılığında Artış

2025 yılı Nisan ayı itibariyle Türkiye’nin 28 aktif Ro-Ro hattında faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, “2025 yılı Ocak-Nisan döneminde yurt dışı bağlantılı düzenli Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısı geçen yıla göre yüzde 7,8 artarak 246 bin 816’ya ulaştı.” dedi.

Related Posts

İsrail-İran gerilimi petrol fiyatlarını uçurdu: Akaryakıtta yüzde 75’lik artış…

İsrail’in İran’a düzenlediği saldırının ardından küresel petrol piyasalarında büyük şok yaşandı. Ortadoğu’daki artan gerilim, enerji fiyatlarında domino etkisi yaratırken Türkiye’de akaryakıt zamları kapıda bekliyor. Peki akaryakıt fiyatları hangi seviyelere yükselebilir? Petrol krizi yurttaşın cebini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar…

Piyasalarda saldırı depremi: Altın ve petrol fiyatları uçtu!

İsrail’in İran’a başlattığı saldırıların ardından ons altın 3 bin 430 dolara fırlarken, gram altın 4 bin 380 TL’yi aşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Petrol fiyatları da, saldırının ardından yüzde 7,40 artışla 74,49 dolara çıktı.

Cep telefonu ithalatında yeniden artış; 4 ayda 1,9 milyon’a ulaştı

Cep telefonu ithalatında yeniden artış; 4 ayda 1,9 milyon’a ulaştı

Komisyonlar arttı, kredi kartıyla alışveriş artık daha pahalı

Bankalar POS cihazlarına uygulanan komisyon oranını yüzde 4’e kadar yükseltirken, bu durum esnaf ve tüketici arasında kriz yaşanmasına neden oldu. Yaşanan komisyon artışını fiyat etiketine yansıtan esnaflar, pahalı fiyatlardan şikayet eden müşteriler ile karşı karşıya geliyor.

Borsada ticaret umudu endeksleri uçurdu

New York borsası, ABD ile Çin arasında Londra’da devam eden ticaret görüşmelerinin yarattığı iyimser atmosferle haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,05 artarak 42.786,19 puana ulaştı. Teknoloji ağırlıklı …

Yetkili servis arayanlara dikkat! Bakanlıktan önemli uyarı

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte başta klimalar olmak üzere birçok elektronik cihaz için bakım, onarım ve montaj taleplerinin arttığına dikkat çekildi. “TÜKETİCLER MAĞDUR EDİLİYOR” “Bazı …