Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: ‘Vaka elemesi yapılması gerekiyor’

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: “Vaka Elemesi Yapılması Gerekiyor”

Ankara‘da “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu” düzenlendi

ANKARA – Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu”na katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, acil durum vakalarında vaka elemesinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, “Her vakaya ambulansın gitmemesi gerekiyor. Kalp krizi geçiren vatandaşımızın, yüksekten düşen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bunlara öncelik verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise sempozyumda toplumun sağlık okuryazarlığını artırmanın önemine değinerek, “Sağlık okuryazarlığı bireylerin sağlıkla ilgili bilgilere erişimini, anlayışını ve bu bilgileri kullanma becerisini ifade etmektedir. Bu kavram toplumsal bir dönüşümü gerektirmektedir. Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin bu girişimi, Türkiye’nin sağlık vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

“Sağlık okuryazarlığı sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçebilir”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan da akademik sendikacılığın sağlık okuryazarlığına önemli katkılar sağlayabileceğini belirterek, “Her türlü acil durumda her vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak her vakaya ambulansın gitmemesi gerektiğine inanıyoruz. Vaka elemesi yapılması gerekiyor. Sağlık okuryazarlığı, sağlıkta şiddet olaylarını önlemede büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Sempozyum, ödül takdimleri ve öğrencilere verilen konferans ile sona erdi. Sempozyuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BİLAL SARIKAVAK – Sağlık

Related Posts

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün