Tıbbiyeliler Sendikası kuruldu: Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız

Türkiye’de yeni bir sağlık sendikası resmen kuruldu. Tıbbiyeliler Sendikası, basın toplantısı düzenleyerek kuruluşunu duyurdu. Genel Başkan Ziya Aygün, yeni sendikanın ilk ziyaretini Anıtkabir’e yaparken basın mensuplarına konuştu. Aygün, hekimlerin yoğun çalışma koşulları, artan şiddet olayları, emeğin değersizleştirilmesi ve meslek algısının olumsuz yönde etkilenmesi gibi sorunlarla mücadele ettiğini belirtti. Hekimlerin en temel hak taleplerinin görmezden gelindiğini ifade eden Aygün, bu durumun sorunları derinleştirdiğini ve çözümlerin ertelendiğini vurguladı.

Aygün, toplumun örnek alması gereken hekimlerin hor görülüp hakarete maruz kaldığını ve bu durumun çözüm beklediğini dile getirdi. Tıbbiyeliler Sendikası’nı kurmanın arkasında, sadece maddi değil ahlaki ve mesleki sorunlara da çözüm bulmak yattığını belirten Aygün, sendikanın sadece hekimleri değil, toplumun genelini odak noktası yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Suni gündemlerin, ayrıştırıcı tartışmaların ve politik kutuplaşmaların dışında bir çizgide hareket edeceklerini belirten Aygün, hekimlerin onurunu korumak için birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi. Tıbbiyeliler Sendikası’nın amacının sadece hekimlerin değil, milyonlarca insanın hakkını savunmak olduğunu vurgulayan Aygün, hekimlik mesleğinin sadece maddi değil ahlaki bir sorumluluk olduğunu hatırlattı.

Son olarak Aygün, “Biz hekimlerin tek bir gündemi var: Hekimlik” diyerek, ideoloji veya siyasi kimlik ayrımı yapmadan hekimlik mesleğinin değerini korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Related Posts

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli