Ülkeyi ayağa kaldıran olay: 18 milyon lise mezunu okuma yazma bilmiyor

18 Milyon Lise Mezunu, Okuma Yazma Bilmiyor

Senato temel eğitim komitesi başkanı Sherwin Gatchalian, Filipin İstatistik Kurumu’nun (PSA) 2024 İşlevsel Okuryazarlık, Eğitim ve Kitle İletişim Araçları Anketi’nin (FLEMMS) ilk sonuçları hakkında bir duruşmaya başkanlık etti.

‘OKUYAMIYORLAR, ANLAYAMIYORLAR’

Senatör Gatchalian, “2024 rakamlarına bakarsanız, PSA’nın lise ve ortaokul mezunu olduğunu tespit ettiği 18 milyon öğrenci var, ancak işlevsel olarak okuryazar değiller. Yani temel eğitim sistemimizden mezun oldular, ancak okuyamıyorlar, anlayamıyorlar ve basit bir hikayeyi kavrayamıyorlar” dedi.

FLEMMS, PSA tarafından temel ve işlevsel okuryazarlık oranları ve nüfusun eğitim becerileri hakkında veri toplamak için yürütülen ulusal bir anket. 2024 döngüsü için PSA, işlevsel okuryazarlık tanımını temel okuma, yazma ve aritmetikten öteye geçerek daha üst düzey anlama becerilerini de içerecek şekilde güncelledi.

EĞİTİM BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Senatör, “Şu anki durumumuzun ciddiyeti bu ve okuryazarlığın yeni tanımını destekliyorum çünkü artık nerede olduğumuza dair iyi bir resmimiz var” diye ekledi.

Senato komitesine sunulan verileri alıntılayan Gatchalian, Eğitim Bakanlığı’nı hiçbir öğrencinin işlevsel okuryazar olmadan mezun olmamasını sağlamak için “proaktif” bir yaklaşım benimsemeye çağırdı.

’15 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR HİKAYE OKUYAMIYORLAR’

“Temel eğitimin en temel amacı öğrencilerin işlevsel okuryazar olmasıdır. Şu anda durum böyle değil. EDCOM (İkinci Kongre Eğitim Komisyonu) turlarımızda, basit bir hikayeyi okuyamayan 15 yaşında çocuklar tespit ettik. Bunu sahada gördük. Ve eminim ki çoğunuz, öğretmenler, müdürler de bunu sahada gördünüz” açıklamasında bulundu.

İlk FLEMMS sonuçları, Filipinler’in ciddi bir öğrenme krizi yaşadığına dair EDCOM 2 bulgularını yansıtıyor.

Related Posts

Fosil yakıtların sonu mu geliyor? İşin uzmanları anlatıyor

Afrika, uzun süredir petrol ve doğal gaz rezervleriyle anılan bir kıta olsa da, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çekti. Forbes dergisinde yayımlanan son rapor, Afrika’nın enerji sektöründe tarihi bir dönüşüm …

İsrail’in saldırısı sonrası çarpıcı analiz: Trump’ın büyük başarısızlığı ortaya çıktı

İsrail ile İran arasında artan gerilimin bir çatışmaya yol açması endişesi gerçeğe dönüştü. İsrail, İran’ın nükleer ve askeri tesislerine saldırı düzenledi. Saldırılarda aralarında İran Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu bazı üst düzey askeri …

İsrail’in İran saldırılarının ardından bazı uçuşlar iptal edildi

İsrail’in İran’a saldırılarının ardından Azerbaycan Hava Yollarının Tahran ve Tel Aviv uçuşları iptal edildi.

ABD’den İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin açıklama: Bu saldırıda yer almadık, İran bizi hedef almamalı

ABD’den İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin açıklama: Bu saldırıda yer almadık, İran bizi hedef almamalı

Hindistan’daki uçak kazasında ölü sayısı korkunç boyutlara ulaştı!

Hindistan polisi, Ahmedabad kentindeki uçak kazasında 290’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hindistan’da bir yolcu uçağının yerleşim yerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada can kaybı artıyor. Son olarak Hindistan polisi, korkunç …

Tarihi KAAN anlaşması dünya basınında: ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin lider konuma gelmesini hedefliyor’

Türkiye’nin Endonezya’ya 5. nesil milli muharip uçak KAAN’ı satacağını duyurması dünya basınında yankı uyandırdı. Uluslararası medya, yerli imkanlarla üretilen KAAN’ın henüz seri üretimi başlamamışken küresel piyasada kritik bir oyuncu haline gelmeye başladığına dikkat çekti. Endonezya’nın KAAN’ı ithal etme kararının başka ülkeleri de hayalet jeti satın almaya teşvik edebileceği öngörülen haberlerde, Türkiye’nin savunma sanayiindeki atılım mercek altına alındı.